Inspecties
Brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10

Een brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10 laten verzorgen door Van Eck

In de polisvoorwaarden van verzekeringsmaatschappijen komt u als bedrijf steeds vaker de eis van een goedgekeurde elektrische installatie tegen.

De brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10, gebaseerd op de NTA 8220, geeft u inzicht in de brandrisico’s van uw elektrische installatie en risicovolle elektrische apparaten. Belangrijk voor de continuïteit van uw bedrijf. Door brandrisico’s in uw pand(en) namelijk goed in te schatten, kunt u brand voorkomen of beperken.

Over het algemeen is dit de wijze van inspectie die de verzekeringsbranche verkiest.

Wat is een brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10?

Tijdens de SCIOS Scope 10 inspectie keurt men het elektrisch materieel, bestaande uit elektrische installaties en elektrische apparaten. Daarnaast men naar het gebruik en de omgeving van de apparaten. Bij de SCIOS Scope 10 inspectie worden de verdelers visueel gecontroleerd, isolatieweerstanden gemeten, aardlek-schakelaars/automaten getest, thermografie voor detectie van hotspots. De achterliggende installatie wordt visueel gecontroleerd waarbij de nadruk ligt op brandrisico. Naast de vaste installatie worden ook de aangesloten apparatuur ‘losse installaties’, zoals bijvoorbeeld de verlengsnoeren gecontroleerd.

Een brandrisico-inspectie let op andere zaken dan een NEN 3140/SCIOS Scope 8 inspectie. Hierin wordt ook aanraakgevaar meegenomen. Om aan de Arbowet te voldoen dient u daarom tevens een NEN 3140/SCIOS Scope 8 inspectie te laten uitvoeren.

Over Van Eck

‘Van Eck’ is de installateur met een totaal concept voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Wij hebben meer dan 100 jaar ervaring en staan bekend om kwaliteit en innovatieve toepassingen in allerlei sectoren. Een toonaangevend installatiebedrijf zowel voor vakkundige aanleg van nieuwe (elektrotechnische) installaties als renovatie van bestaande.

Kwaliteit, innovatie en veelzijdigheid in elektrotechniek, telematica en beveiliging.