Telematica & Beveiliging
Noodverlichting

Waarom noodverlichting?

In geval van nood, moet één ieder uw gebouw snel en veilig kunnen verlaten. Dat lijkt simpel, maar bij calamiteiten vallen nog altijd onnodig veel slachtoffers doordat de nooduitgangen niet tijdig bereikt worden. Wat verlicht een makkelijke route lijkt, wordt bij stroomuitval of rookontwikkeling een bijna onmogelijke opgave. Dit geldt zeker voor mensen die niet dagelijks in uw gebouw aanwezig zijn. Hiervoor dient er in een gebouw noodverlichting aanwezig te zijn. Voor de veiligheid van u en uw medemens.

Regelgeving en normen

De wettelijke verplichtingen met betrekking tot noodverlichting liggen vast in het Bouwbesluit, de Arbowet en het Gebruiksbesluit. Door toepassing van de norm NEN-EN 1838 bij het ontwerp van een noodverlichtinginstallatie wordt voldaan aan de wettelijke eisen. Dit is van toepassing zowel oude als nieuwe gebouwen. Het alleen voldoen aan het Bouwbesluit is onvoldoende.

Het jaarlijks onderhoud van de noodverlichting is een verplichting vanuit het Gebruiksbesluit.

Aanleg en onderhoud

Van Eck Elektro kan u adviseren in het projecteren van een juiste noodverlichtingsinstallatie, deze aanleggen en onderhouden.

Ook het jaarlijks onderhouden van uw bestaande noodverlichting behoort tot de mogelijkheden.

Over Van Eck

‘Van Eck’ is de installateur met een totaal concept voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Wij hebben meer dan 100 jaar ervaring en staan bekend om kwaliteit en innovatieve toepassingen in allerlei sectoren. Een toonaangevend installatiebedrijf zowel voor vakkundige aanleg van nieuwe (elektrotechnische) installaties als renovatie van bestaande.

Kwaliteit, innovatie en veelzijdigheid in elektrotechniek, telematica en beveiliging.